( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felkarikázzuk, ha nagyok, félkarikára vágjuk.
Odatesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.
Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb. 1 dl) hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne kapja össze.
Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe, és sűrűre főzzük.
Süthetünk hozzá fasírtot, finom sertéspörkölttel vagy csak egyszerű vékonyra karikázott és megsütött virslichipssel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!