1 kg szárazbab,
1 kis fej hagyma apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma,
2 kanálnyi olaj,
2 babérlevél,
1 kávéskanál paprika,
2 ek liszt,
só,
ecet.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Elkészítés:
A tetszés szerinti fajta szárazbabot (én fehérbabból készítem) megválogatom, előző este beáztatom és másnap a babérlevéllel, valamint az apróra vágott hagymával vízben felteszem főni. Mikor megpuhult,rántást készítek fokhagymásan és berántom a fokhagymás, paprikás rántással. Ízlés szerint ecettel ízesítem.
Fontos hogy a babot utólag sózzuk mert különben kemény lesz
Sültekkel tálalva nagyon finom .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!