NAGYON FINOM,ÉN IS IGY CSINÁLOM DENEKEM NINCSENEK ILYEN KONYHA KÉSEIM!
A TW Konyhai Késsel megpucolom a hagymát, beleteszem a TurbóAprítóba és pár húzással felaprítom. A húst a TW Hentes Késsel kockákra vágom.
A Mirage 2,5 l-es edényt előmelegítem a legmagasabb fokozaton. Mikor elég meleg (ezt úgy ellenőrizhetem, ha pici vizet cseppentek az edénybe és mikor golyócskákba szaladnak, meleg az edényem), beleteszem a húst és fehéredésig sütöm. Mikor minden része fehér, hozzáadom a hagymát. Összekeverem, utána fűszerezem, ízlés szerint. Megszórom pirospaprikával, összekeverem és lefedem az edényt.
NEM kell sem VÍZ, sem ZSÍRADÉK!!
10 percig lassú tűzön főzöm, hogy a hús félig megpuhuljon. Miután letelt a 15 perc, gyönyörű szaftot engedett a hús, hozzáöntöm a zsenge fejtett babot. Ez lehet gyorsfagyasztott vagy konzerv is. Felöntöm a vízzel és készre főzöm, kb.20 perc alatt. Mikor a hús és a bab is megpuhult, hozzáadom a házi készítésű tarhonyát vagy 1 tojásból, sóból, lisztből gyúrt csipetkét, és addig főzöm még, hogy a tészta feljöjjön a tetejére, vagyis jól átfőjön az is. Ez még kb. 4-5 perc.
Én most házi tarhonyával készítettem.
Javasolt Tupperware termékek:
NAGYON FINOM,ÉN IS IGY CSINÁLOM DENEKEM NINCSENEK ILYEN KONYHA KÉSEIM!
Nem baj, ha nincs ilyen, de lehetne. :) Mivel a kategória (fajta ételek) sorolásnál a Tupperware szerepel, ezért a javasolt termékeket mindig felsorolom, mivel én ezekkel dolgozom rendszeresen, minden lehető segéd eszközöm, edényem ez a márka. Természetesen hagyományos edényekben, eszközökkel is elkészíthető, de nem ajánlom egy zománcos lábasban a pörköltet víz és zsiradék nélkül elkészíteni. :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!