· 1 kisebb fej hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 3-4 db krumpli
· 3 ek olaj
· 1,5 ek liszt
· 1 tk delikát
· 1 tk só
· 1 késhegynyi bors
· 1 tk erős pista
· 1 tk pirospaprika
petrezselyemzöld
Előző este a szárazbabot beáztatom .
1. Vizet kevés sóval felforralunk, belerakjuk a babot. Lassú tűzön főzzük.
2. Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát karikára, a fehérrépát nagyobb darabokra, a hagymákat apróra, a krumplit kockára daraboljuk.
3. Ha már puhult egy kicsit a bab, hozzáadjuk a hagymákat, répát, zöldséget. Közepes lángon hagyjuk főni.
4. Fűszerezzük az erős pistával , borssal, delikáttal .
5. Ha megpuhult a bab, hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
6. Elkészítjük a rántást: az olajat a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, kevés pirospaprikával meghintjük (vigyázva, hogy ne égjen meg), felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel.
7. Ha minden megpuhult, belekeverjük a levesbe a rántást, még 10 percig főzzük.
8. A legvégén megszórjuk kevés sóval ízlés szerint és petrezselyemzölddel.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!