jol néz ki finnom is lehet
400 gr tarkabab
3 db sárgarépa
4 db burgonya
1 közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 füstölt kolbász
1 dc olaj
3 evőkanál rétesliszt
2 kiskanál piros paprika
2 kiskanál vegeta
só
egy csipet szódabikarbóna
kevés őrölt feketebors
csipetnyi csípős paprika
Én otthon, Kolonban ( egy zoboralji falu Nyitra mellett ) így tanultam bablevest főzni, és így is szeretem a legjobban.
Az egy éjszakán át beáztatott tarkababot, másnap felteszem főzni annyi vízben, hogy az a babot jól ellepje. Amikor az felforrt, beleteszek egy kiskanálnyi sót, és egy csipet szódabikarbónát, az apróra vágott sárgarépát. Amikor a bab félig megfőtt, beleteszem a burgonyát, amit szintén apró kockákra vágtam, a csokorba cérnával összekötött petrezselyemzöldet, meg a megtisztított hagymát, amit csak egy kicsit bevágtam. Közben a vékony karikákra vágott kolbászt az olajon megsütöm. A kolbászkarikákat az olajból egy tányérra félreteszem. A megtisztított fokhagymát apróra vágom ( nem nyomkodom szét ), a forró olajban, amiben a kolbászt kisütöttem, kissé megforgatom, hozzáadom a lisztet, amikor már pirul félreteszem a tűzről, belekeverem a piros paprikát. Ha kissé kihűlt vízzel felengedem, ezzel sűrítem be a levest. Kevergetés közben felforralom, hozzáadom a sült kolbászt, a vegetát, a fűszereket, és ha kell még megsózom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!