A melleket vékonyra leszeletelni és egy kicsit óvatosan kiklopfolni. Ezután sózni, és megszórni egy pici chilivel. Egy serpenyőbe olajat hevíteni és mindkét felét fehéredésig sütni. A sütés végén kakukkfűvel megszórni és félretenni.
A sárgarépát, zellert, vöröshagymát, fokhagymát megpucolni és a cukkinivel együtt vékonyra felszeletelni.
A paradicsompürét a borral elkeverni
Egy serpenyőbe olajat önteni és elkezdeni párolni a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha már kezd üveges lenni, hozzáadni a felszeletelt zöldségeket. Sózni, ráreszelni a citromhéjat és ízlés szerint chilivel ízesíteni, majd összeforgatni. Végül felönteni a boros paradicsompürével. Fedő alatt roppanósra párolni.
A bacon szeletre helyezni egy hússzeletet, majd a párolt zöldségekből is tenni rá. Óvatosan feltekerni, és egy hústűvel összetűzni, hogy sütés közben ne tudjon szétnyílni.
Egy tepsibe beleönteni a hús sütésénél visszamaradt olajat, majd egymásmellé helyezni a tekercseket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
Tálaláskor a megmaradt párolt zöldségeket vagy párolt gombát kínálni hozzá.