Nagyon jó! Alig várom, hogy kipróbáljam! :-)
30 dkg cukor,
10 evőkanál víz,
12 dkg margarin,
30 dkg darált keksz,
30 dkg darált dió,
5 dkg főzőcsoki,
1 evőkanál kakaó.
Máz:
5 dkg főzőcsoki,
kevés étolaj.
Felmelegítjük a cukrot a vízzel, amint elkezd forrni, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a margarint, kekszet és a diót. A masszát elfelezzük, a felébe csokit és kakaót teszünk. Kiolajozunk egy zománcos tepsit (31x19cm). A tepsi méretéhez megfelelő nagyságú sütőpapírt készítünk elő, ezt használjuk, mivel könnyen leválik róla a massza, amikor belefordítjuk a tepsibe. A nyújtófát körültekerjük folpack fóliával, így nem tapad rá a massza.
A csokis massza felét ráhelyezzük a sütőpapírra és a megadott méretre nyújtjuk. Belefordítjuk a tepsibe, a tetejéről lehúzzuk a papírt. A sárga massza is ilyen módon kerül a tepsibe, majd újra a barna és sárga alap.
Másnapig pihentetjük, ezután kerül rá a csokimáz. Miután megdermedt a máz, fölszeleteljük 1,5x4 cm alakúra.
Nagyon jó! Alig várom, hogy kipróbáljam! :-)
Kérdezném, hogy a csokit a kakaóval, hogyan és mennyit teszel bele, mert a főzőcsoki a tetejére kell? Vagy az plusz 4-5dkg? Nagyon tetszik, el szeretném készíteni.
A csokis rétegbe kerül 5 dkg csoki és 1 kanál kakaó. A mázhoz külön olvasztok 5 dkg csokit kevés étolajjal.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!