Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / paprikás, pörkölt » Bakonyi borda

felvitel dátuma: 2011-05-17 15:12:00       mai nézettség: 2       nézettség: 5590
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg erdei gomba vagy sampinyon (szoktam szeletelt gombakonzervvel is készíteni)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 8 szelet kicsontozott sertésborda
  • 4-5 ek. liszt
  • 5 ek. olaj
  • 1 ek. margarin
  • édesnemes pirosparika ízlés szerint
  • , bors
  •  2 dl tejföl

A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Előkészítés:

A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:

  1. A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel megtörölgetjük, megszórjuk sóval és (frissen) őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk. Az olajat a margarinnal nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, hirtelen elősütjük benne a húst, majd áttesszük egy nagyobb edénybe.
  2. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 1-2 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk, és a húsra öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 40-45 perc alatt puhára pároljuk.
  3. A tejfölt elkeverjük, 1 kk. liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. A hússzeleteket előmelegített tálra szedjük. Galuska illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel, rizibizivel is köríthetjük. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 november 03

Megtaláltam a jó kis receptet, mentettem. Holnap ezt akartam készíteni csirkemellből, de sajna pont gomba nincs itthon, talán szombaton sikerül.

0/10 Hani 2011 november 05

Na, most láttam, hogy írtál ide Heni. Jó hozzá a konzerv gomba is, de persze friss gombával a legfinomabb.

10/10 -Jucus.- 2011 november 08

ez nagyon guszta,elmentem és hétvégén ez lesz:-))

0/10 Hani 2011 november 12

Kedves Jucus! Most találtam meg a hozzászólásodat! Lehet, hogy már ki is próbáltad. Nálunk a család férfitagjai nagyon kedvelik. Jó étvágyat hozzá!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.