jól néz ki,nagyon ügyes vagy
A piskótához:
2 X 10 tojás
2 X 10 evőkanál cukor
2 X 10 evőkanál liszt
2 X 2 kávéskanál sütőpor
A barna krémhez:
40 dkg mogyorókrém
15 dkg margarin
A fehér krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
25 dkg margarin.
A töltéshez: 3 banán.
A díszítéshez: 10 dkg étcsoki és 2 evőkanál olaj.
A színezéshez: ételfesték.
A farokrészhez és az ablakokhoz ostyalap.
A tojásfehérjét keményre felverjük, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, majd egyenként a tojássárgáját.Addig verjük, amíg egész halvány lesz, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben/gázpalackkal működő gázzal/
10 percig egész lángon, majd 50 percig sütünk egy-egy lapot, az egyiket feltekerjük.
A barna krém alkotóit alaposan összekeverjük.
A fehét krémhez a lisztet elkeverjük a tejjel, a cukorral, a maradékot felforraljuk, a lisztes-cukros eleggyel keményre főzzük, hűtjük, majd kikeverjük habosra a margarinnal.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, szív alakú formákban dermesztjük./bonbonos forma./
A kihűlt tekercset megtöltjük barna krémmel, a szélébe tesszük az egész banánokat, feltekerjük.
A szárnyakat is barna krémmel töltjük, karikára vágott banánt teszünk a krémre, majd ráborítjuk a szárny másik felét.
A repülőt összeállítjuk, a külsejét fehér krémmel kenjük,díszítjük.
A maradék krémet felhasználhatjuk keksz megkenésére, vagy a megmaradt piskótával összegyúrjuk, gombócokat formázunk, meghempergetjük kókuszreszelékben.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!