Gyönyörű!
Alsó piskóta : 12 tojás,6dl cukor,8dl liszt,csipet só,14 ek olaj,1 sütőpor.
Fölső piskóta :6 tojás, 3dl cukor,4dl liszt,7 ek olaj,csipet só, fél sütőpor.
2 adag fondant
9dl tej
6ek lisz, 1 puncs ízű puding
12 tojás,6dl cukor,8dl liszt,csipet só,14 ek olaj,1 sütőpor.A tojások fehérjét fölverjük a sóval kemény habbá,hozzá adagoljuk a cukrot, sárgáját,az olajat...,sütőport.Addig keverjük még a sárgája és az olaj teljesen elkeveredik. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük,sütési mód alul felül ,175fok.
Krém : 6dl tejben 6 kanál lisztet sürüre főztem, még langyosan hozzákevertem 2 tábla ét tortabevonót, mikor teljesen kihült 25dkg rámát 20dkg porcukorral habosra vertem és a csokis krémhez adtam.Kettévágtam a piskótát megtöltöttem krémmel kivéve a külsejét.
Fölső torta : 6 tojás, 3dl cukor,4dl liszt,7 ek olaj,csipet só, fél sütőpor. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük,hozzá adagoljuk a sárgáját,a cukrot,az olajat,a sütőport. Addig keverjük még a sárgája és az olaj teljesen elkeveredik, végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük, sütési mód alul- felül,175 fok. Krém : 3dl tejben 1 cs puncs ízű pudingot megfőztem, mikor kihült , 25dkg rámát 20dkg porcukorral kihabosítottam és a pudinghoz adtam. 3 felé vágtam a tortát és megtöltöttem a pudinggal. Szintén kihagytam a külsejét. Mind két torta külsejére vajkrém került amit a következőképpen csináltam meg : 25dkg puha margarint ,1 vaniliás cukor,( vagy amilyen ízű a tortánk )3-5 evőkanál tej vagy tejszin, 50dkg porcukor.(csipet só ami megtörheti az édes ízét a krémnek ,de ez kihagyható )Az alapanyagokból mixerrel folyamatos keveréssel sűrű krémet keverünk,szükség esetén adható hozzá folyadék hogy jól lehessen kenni, Jó minőségű krémhez minimum 10 perc keverés szükséges. Ezzel a krémmel megkentem a torták külsejét,teljesen beborítottam. Ez az adag egy tortára való mennyiség,én így dupla adagot csináltam. Mind két torta bevonása megtörtént,utána 2 órára hütőbe tettem,hogy dermedjen meg a vajkrém rajta. Ezután beborítottam fondantal külön külön a két tortát, összerakásnál nem használtam az emeleteknél tartókákat, mielőtt rátettem volna a fölső szintet az alsót megkentem tojásfehérjével. Ráhelyeztem a díszeket és egy éjszakát hütőbe pihentettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!