A torta alja így készült :
16 dkg darált keksz
6 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 csipet fahéj,és 2-3 evőkanál langyos víz.
Töltelék:
4db érett banán (25 dkg legyen kb)
2,5 dl hideg tejszín,25 dkg mascarpone krém sajt
5 dkg porcukor
1 dl tej
1,5 dkg zselatin
díszitéshez, 5-6 szép banán,egy csomag színtelen zselatin
A torta aljához a kekeszet porítjuk,hozzá adjuk a vajat,a fahéjat,és a vizzel össze gyúrjuk.
Normál torta karika(20 cm átmérőjű) aljába egyenletesen eloszlatjuk.
A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, a lereszelt banánpürét a porcukorral és a tejjel elkeverjük, majd a mascarponét is belekeverjük., végül a tejszínnel fellazítjuk.
A zselatint melegítjük,és a tejszínes töltelékhez keverjük,nagyon alaposan össze dolgozzuk.
A torta karikába öntjük.
A szép banánokat karikázzuk,és a torta tetejére tetszés szerint rakosgatjuk.
Végén a banánokat a zselatinnal bevonjuk.
Ha egy egész éjszakát állni hagyjuk,az az igazi.
De ha nincs rá egy éjjel ,akkor legalább 4-5 órát hagyjuk állni!
jó étvágyat hozzá!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!