Előmelegitjük a sütőt 180 fokra.
A tortaformánk alját kiszedjük, és egy tepsire helyezzük a karikát, két újságlapra, vagy sütőpapirra, és belisztezzük picit.
Elkészitjük a piskótánkat.
A fehérjét elkezdjük verni, majd ha kezd fehéredni, akkor beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
Ha kész, rászitáljuk a tetejére a lisztet és a kakaót, rátesszük a sárgáját és óvatosan összekeverjük egy fakanállal.
Belekaparjuk a formánkba, és a közepéből haladva az oldalára kenjük a formának a tésztát.
Az oldala fogja felhúzni, mert az melegszik fel a leghamarabb. 35 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, átforditjuk és lehúzzuk a papirt.
Ott hagyjuk kihűlni, azután hidegen vágjuk ki a formából.
3 szeletre vágjuk és a következő krémmel töltjük.
A 4 dl tejben megfőzzük a pudingot, cukor nélkül, majd ha kihűlt, egy kanállal lekaparjuk a bőrét, és habverővel belekeverjük a cukorral habosra kevert margarinba.
Töltjük vele a tortánkat, banánszeletekkel megpakoljuk, de hagyjunk a tetejére is disziteni.
A margarin helyett 2 dl, lehetőleg növényi tejszinhabba is keverhetjük a pudingot, ez is izletes.
A diszités pedig a fantáziánkra van bizva.
Jó étvágyat kivánok hozzá!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!