8db tojás , 8 kanál porcukor, egy jó csipetnyi vanilia velő, 1 citrom, 4 kanál finomliszt, 4 kanál étkezési keményító, 1 db sütőpor, saját készítésű sárgabarack lekvár
8 tojásfehérjét egy kis citrom levével habbá verem, majd a sárgáját is a 8 kanál porcukorral, hozzáteszem egy citrom reszelt héját és a vanilia velőt. Majd óvatosan összekeverem fakanállal a tojáshabbal, hozzákeverem az előzőleg összekevert lisztet, keményítőt sütőport. A sütőt előmelegítem 200 fokon és a tésztákat 2 felé osztva, szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlapon berakom, 5 perc után visszaveszem 170 fokra mivel vékonyak a lapok. Ha szépen rózsaszínűvé válnak, kb 20 perc akkor kiveszem és a sütópapírral együtt jó szorosan feltekerem őket külön külön és hagyom kihűlni. Ha kihűltek lekvárral megkenem és ismét feltekerem. Kb egy órát így pihentek szeletelés előtt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!