Ezt én is gyakran készítem, csak a vaj helyett pudingot teszek bele. De az enyém nem ilyen szép! Gratula!
Tészta: 8 tojás, 16 ek. cukor, 8 ek. víz, 1cs. sütőpor, 16 ek.liszt.
Töltelék: 0.5 l. felvert habtejszín (édes), 0.5 kg. túró, 25 dkg. ráma margarin, 25 dkg. porcukor, 1 vaníliás cukor, őszibarack befőtt.
Vizes piskótát sütünk a hozzávalókból.
Egy kerek aljú tálat ki kell bélelni folpack-kal. A piskótát 3-4 lapba kell vágni. A vékony piskótával kibéleljük a tálat és a töltelékkel addig rétegezzük a lapokat amíg tart. Felülre piskóta kerüljön.
Töltelék: Habos krémet keverünk a margarinból, porcukorból és vaníliás cukorból. Aztán hozzáadjuk a túrót és ismét habosra keverjük. Belekeverjük a felvert tejszín kb. felét.
A tejszín másik felével kívülről megkenjük és dekoráljuk a tortát, majd a vékonyra szeletelt őszibarackot rárakjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!