Szuper, mentettem.
A két laphoz:
25dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojássárgája, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál tej, 1 késhegynyi sütőpor, 1 teáskanál tejföl.
A piskótás részhez:
5 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 10 dkg reszelt csokoládé, 8 dkg őrölt dió, 3 evőkanál liszt,6 tojásfehérje, 1 kávéskanál sütőpor.
Krém: /főtt/ 3dl tej, 3 evőkanál liszt, 2 kávéskanál cukor.
Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Csokimáz: 10 dkg étcsokoládé, 4 evőkanál étolaj.
A sütőedény és a lapok mérete: 20X 32 cm.
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 2 részre osztjuk, ugyanakkora lapokat nyújtunk belőle, mint a sütőedény alja. /20cmX32 cm./ Az egyik lapot zsírozott, lisztezett sütőedénybe tesszük, a másik lapot sütőpapírral bélelt sütőtálcára.
A piskóta hozzávalóinak száraz részét összekeverjük.A tojásfehérjéket keményre felverjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, amíg újból kemény lesz, majd a tojássárgáját is hozzáadjuk, addig verjük, amíg kihalványodik, aztán óvatosan hozzáadjuk kanalanként a száraz részt.
Ezt a masszát öntjük a sütőedényben lévő lapra, előmelegített sütőben 40 percig sütjük./Nálam gázpalackkal működő sütő van alkalmazásban./
Ha kész, megsütjük a lapot is./15 perc/
A lisztet elkeverjük a tejjel és a cukorral.A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a liszttel elkevert tejet, keményre felfőzzűk, hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a hideg főtt krémmel összedolgozzuk.
A kihűlt piskótáslapra rákenjük a krémet, ráhelyezzük a lapot,
A csokoládét gőz fölött megpuhítjuk, hozzáadjuk az olajat, folyamatosan kevergetjük, majd a lap tetejére símítjuk.
Másnap szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!