1 kg csirkehús szárnya combja
A mártáshoz:
4 dl Paradicsom leve ,nálam házi készítésű
1 csipet bors
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
3 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma átnyomva
1 kávéskanál mustár
pici cukor
citromlé
só
4 db babérlevél
3 teáskanál ételízesítő szintén házi készítésű
2 nagy böröshagyma felkarikázva
A mártáshoz valókat összekeverjük és összeforraljuk. A csirkét besózzuk, 15 perc pihentetés után tepsibe tesszük, meglocsoljuk a mártással . Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, ebből 3/4 órát lefedve, a levével öntözgetve. Ha a hús puha, levesszük a fedőt, és kicsit felső lángon pirítjuk, míg ropogósra megsül. Köretnek burgonyapürével tálaltam .
Jó étvágyat
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!