4 szelet tengeri halfilé
1/2l tej
15 dkg vaj
10 dkg liszt
só
őrölt fehér bors
20 dkg trappista sajt
1+1 db citrom
Előkészítés: Az egyik citrom héját lereszeljük.A halszeleteket sózzuk, citromlevet csepegtetünk rájuk.
Elkészítés: A lisztből, 10 dkg vajból és a tejből besamelt készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal,reszelt citromhéjjal és fél citrom levével. A halszeleteket vajon fehéredésig sütjük, majd egy tűzálló edénybe tesszük egymás mellé. Kanállal vagy habzsákkal a szeletekre halmozzuk a besamelt, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. /kb.15-20 perc / A másik citromot karikákra vágjuk és ezzel díszítjük a halat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!