Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Beigli

felvitel dátuma: 2013-12-18 08:51:19       mai nézettség: 1       nézettség: 6815
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A tészta hozzávalói ( 6 db bejglihez

90 dkg liszt
25 dkg margarin
12.5 dkg zsír
10 dkg porcukor
2.5 dkg élesztő
1 dkg
2 db tojássárgája
1 dl hideg főzőtejszín valamint kb. 2 dl hideg víz vagy amennyit felvesz a tészta gyúrás közben.

Mák  vagy  dió töltelék ( 6 db bejglihez, 3 diós-3 mákos )

45 dkg mák
25 dkg kristálycukor
7-8 dkg zsemlemorzsa
kb.2,5dl víz

45 dkg dió
25 dkg kristálycukor
7-8 dkg zsemlemorzsa
kb.2,5 dl víz

ízlés szerint:mazsola, őrölt fahéj, sok reszelt citromhéj(mehet bele sok főleg a diósba), késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg.

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 80 perc

Elkészítés:
A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie.
A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának.
Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni.

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen.
A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg!

Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni.
A tésztának keménynek kell lennie.

A tésztát az összeállítása és a kimérése után kb. 20 percre tegyük hűtőbe.

Kb. 20 * 25 cm-es téglalap alakúra kell nyújtani a tésztát

A tészta nyújtásánál sem a deszkát, sem a tésztát nem kell lisztezni.
Délután mikor elkészül a bejgli akkor le kell kenni tojássárgájával, hagyni kell száradni, este le kell kenni tojásfehérjével.
Éjszaka hűvös helyen de nem hűtőben kell tárolni.
Ha meleg helyen van tárolva akkor túlkel.

Olyankor mikor ragacsos, nem nyújtható liszt nélkül a tészta, akkor gyúrni kell még hozzá lisztet!
Nyugodtan hozzá lehet még dolgozni annyi lisztet, hogy nyújtható legyen!
Azért nem szabad lisztezett deszkán nyújtani, mert akkor nem lesz fényes a felülete a bejglinek!

Csak reggel szabad sütni!
Akkor már nem kell újra megkenni semmivel, hanem hurkapálcikával megszurkálni középen a legaljáig a tésztának.
Ez azért fontos, hogy a gőz ki tudjon belőle jönni. Légkeverős sütőben, középen, 180 fokon, 25-30-ig kell sütni.

Egy tepsi sütése 25 - 30 perc

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 bako imola 2013 december 18

megkernelek szepen de a toteleket nem latom leirnad -e nekem koszi de maskep szuper ugyes vagy

0/10 bako imola 2013 december 18

koszi szepen

10/10 Jusztina 2013 december 20

Nagyon finom, én is így készítem!

10/10 Kerepesi Gyöngyi 2013 december 23

Megcsináltam, elvittem a család nem velünk élő tagjainak egy-egy rúddal. Ma szóltak hogy megették. Mire hazajöttem az itthoniak is bevágtak 2 rúddal. :D Nagyon jó a recept, nagyon finom. Most "csak" 8 tekercset csináltam, mert kevesebben vagyunk, de jobb lett volna dupla adag, mert kevés lesz. :D Köszi a receptet!

0/10 Lesből támadó ruhaszárítókötél 2015 december 23

Gondolom mindenkinek egyértelmű a sütési idő, de nem volna annyira zavaró, ha ugyanabban a receptben az elején nem 80 perc, utána meg 25-30 perc volna írva, hanem egységesen valami :) A receptet még ezek után fogom kipróbálni....

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.