Hozzávalók:
55 dkg darált hús(én sertésből készítettem)
35 dkg vízben áztatott kinyomkodott kenyér
1 cs friss petrezselyemzöld
15 dkg kenőmájas(jó helyette 1 db kicsi májkrém is)
só(én egy jó csipetet tettem bele)
1 db közepes méretű vöröshagyma
3 db kisebb fokhagymagerezd
20 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymákat tisztítsuk meg,a kenyeret áztassuk vízbe,majd nyomkodjuk ki, a húst daráljuk le.
A darált húst,a kinyomkodott kenyeret,a hagymákat,a kenőmájast,a petrezselyemzöldet ledaráljuk.(váltakozva raktam a darálóba)
Ha kész,hozzáadjuk a 2 tojást,sót, és 10 dkg zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk.
Hosszúkás rudakat formázunk,majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Van olyan finom,mint a bolti,ráadásul ebből az adagból 25 db lett,aminek nagy részét kis csomagokban lefagyasztottam.
Jó étvágyat hozzá!
saját variáció
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!