birka ( faggyútól megtisztított ) : 1 kg
vöröshagyma: 3 fej
zsír: 0.05 kg
só: csipetnyi
őrölt paprika: 2 evőkanál
bors: csipetnyi
paradicsom: 1 db
zöldpaprika: 1 db
fokhagyma: 2 gerezd
babérlevél: 1 db
majoranna: csipetnyi
vörös száraz bor: 1 dl
burgonya: 0.60 kg
A birka húst megmossuk, és a faggyútól megtisztítjuk. ( ezt azért kell, mert így nem lesz furcsa íze a kész pörköltnek )
majd apróra daraboljuk, enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk, amíg a további munkálatokat végezzük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk és zsíron megdinszteljük, amikor már üveges, beletesszük a húst, a fűszereket, és még egy-két percig folyamatos keverés közben dinszteljük a húst is.
Beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, apróra vágott fokhagymát, borsot, majorannát, babérlevelet.
Kb. 15 perccel a pörkölt elkészülése előtt beletesszük a piros paprikát, és a vörös bort, ha szükséges még fűszerezzük.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!