Készítsük elő a húst. A vastagabb faggyús részeket távolítsuk el egy éles kés segítségével, majd a csontokról fejtsük le a húst. Ezútán kockázzuk fel kisebb, kb. 1,5 cm-es darabokra. Lényeges, hogy az összes faggyút ne távolítsuk el, mert a hús elveszti jellegzetes ízét.A zöldségeket aprítsuk fel a pörkölteknél megszokott módon, amennyiben a zöldpaprika túlságosan erős lenne, távolítsuk el az erejét. A burgonyát kockázzuk fel a húshoz hasonló méretűre, és felhasználásig tegyük vízzel töltött tálba. olajat hevitúnk és a felaprított hagymát megdinszeljük. Amikor a hagyma már aranyszínű, akkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Kezdők ilyenkor vegyék le az edényt a láng fölül, nehogy a paprika megégjen. A paprika felhabzását követően öntsünk kevés vizet hozzá, és forraljuk fel. Ezt követően hozzátehetjük a darabolt birkacsontokat, melyeket sózzunk meg alaposan, az aprított zöldpaprikát, legvégül pedig a darabolt paradicsomot. Ha a paradicsom kellőképpen szétfőtt, és visszapirult az alap zsírjára, akkor kész van. Adjuk az alaphoz a felkockázott húst. Ízesítsük sóval és a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, majd kis lángon lassan főzzük. Legjobb a saját levében párolni, amit a só hatására enged ki magából a hús. Ha ez nem lenne mégsem elegendő, abban az esetben apránként adjunk hozzá kevés vizet vagy alaplevet.Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a leszűrt burgonyakockákat, öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi jól ellepi, majd főzzük készre a levest.Ha a burgonya és a hús is megpuhult, a leves elkészült.