Tésztához: 35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 cs vaniliás cukor
45 dkg liszt
1 cs sütöpor
2 dl tej
Töltelékhez: 1 kg birsalma
1 cs vaniliás pudingpor
méz és cukor
1 cs vaniliás cukor
fahéj
1,5 dl viz
Megszóráshoz : porcukor
A birsalmát jól megmossuk, és négy fele vágjuk, és meghámozzuk. Lereszeljük mint az almát.
Feltesszük disztelni, vizet öntünk alá, izesitjük mézel cukorral, fahéjal és kb 15 perc múlva beleteszük az egy kis vizben elkevert vaniliás pudingport, kicsit még fözzük vele, hagyjuk hülni.
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet.
A tészta felét egy sütöpapirral kibélelt, 25X35 cm es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket
majd a tészta másik felét is rákanalazzuk, és elsimitjuk.
Elömelegitet sütöben 180 c készre sütjük (50 perc ). Ha kihült kockára metéljük, és porcukorral meghintjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!