A kakaós részhez:
18 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
3 evökanál kakaópor
1 cs, sütöpor
A túros részhez:
50 dkg túró
20 dkg kristálycukor
1 tojás
1 cs,vaniliáscukor
5 dkg búzadara
1 citrom héja lereszelve
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük fehére a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan kanalanként a lisztet, a kakaóport, végül a sütöport is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük össze a masszával. Ezt a kakaós alapot öntsük bele egy kivajazott és kilisztezett tepsibe
Ezt követöen a túrót keverjük el a kristálycukorral, a vaniliás cukorral, tojással és a búzadarával, 1 citrom héját is reszeljük bele. Kiskanállal a tepsiben lévö tésztára kanalazzuk a turókrémböl. Eleinte soknak tünhet a túró, de bátran kanalazzuk mindet a tésztára.
Elömelegitett sütöben tüprobáig süssük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!