Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Koktél ital recept » Bodza szörp ahogyan én készítem

felvitel dátuma: 2011-06-03 07:02:41       mai nézettség: 1       nézettség: 3519
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

5 LITERES BEFŐTTES ÜVEG /szerintem ez a legjobb megoldás, mert látni benne mit ügyködik a bennelévő töltet és pont megfelelő a mennyiség ahhoz, hogy mindenki eltudja készíteni megromlás nélkül, akár 2 naponta is/

1/3 rész bodzavirág /a legjobb megoldás ha jó napsütésbe szeded, és bogármentesen/ nem kell megmosni...

60 dkg cukor
20 db citrompótló az az citromsav
3 db összevágott citrom

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Ezeket az összetevőket felönteni vízzel és naponta többször megkeverni nem árt, de ha mégis elfelejted az se baj.
A citrom mikor már fel jön a tetejére nagyon kell vele vigyázni, mert könnyen penészedik

Az ideje kb. 3 nap, hogy finom bodza LIMONÁDÉ legyen belőle Leszűrve fogyasztható.
A citromok még felhasználhatók,.... nekem volt olyan alkalom mikor barackfőzéskor még volt bodza és a lekvárom vegyes lett. Télen nagyon finom nyári ízvarázs jött ki a barack, a citrom és bodzavirág egyveleggel.

1/2 arányban a legjobb a fogyasztása
Hűtve eláll, de ha mégis marad felfőzve  cukorral tartósítóval forrón üvegekbe rakva, száraz dunsztba télen is nagyon finom.

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.