Piskóta:
8 tojás
166 gr porcukor
160 gr liszt
Párizsi krém:
320 g cukor
280 ml tejszin (állati eredetű)
160 g holland kakaópor (én 100 g 74 %-os étcsokoládét és 60 g holland kakaópor használtam)
400 g vaj/vagy magarin
1 vaniliarúd
Bevonat, diszítés
1 csomag szines marcipán gyurma
60 dkg Formix , étel szinezők
http://www.formix.hu/termekeink.html
Virágok: ostyavirágok
Piskóta:
8 tojás sárgáját a160 gr cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét és a l160 gr lisztet. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Sütőpor nem kell bele!
Párizsi krém:
A tejszint és a cukrot sűrű sziruppá felfőzzük, majd belekeverjük a kakaóport, és a vajat.
Itt videón megtekinthető a krém főzése:
http://farkasvilmos.blogspot.com/search/label/P%C3%A1rizsi%20kr%C3%A9m%20f%C5%91z%C3%A9se
A párizsi krémmel megtöltöttem és bevontam a tortaformát, 1 éjszakára hütőben tartottam. Másnap a formixot ételfestékkel a kívánt szinűre szineztem és bevontam vele a tortát.
A tetejére a marcipán gyurmából formáztam a figurákat és a napocskát, tojásfehérjével rögzítettem. A virágok készen kapható, ostyavirágok.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!