Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Utóétel receptek » Bolognai lasagne

felvitel dátuma: 2013-06-08 17:07:04       mai nézettség: 1       nézettség: 4007
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

·         1 csomag lasagne tésztalap

·         A raguhoz:

·         50 dkg darált hús (marha+sertés)

·         1 hagyma

·         2-3 db  sárgarépa

·          1-2 db fehérrépa

·         fél  zeller

·          1 konzerv vagy darabolt  paradicsom

·          1  paradicsom püré  (kicsi)

·         ketchup

·         fél dl http://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=olKb6T8ziOJ0RISupImrKMdvfZuwy.uHjf.0kuYKgCP.g7/stparam=nddeiwlrwr/fastid=1224979098645832145http://ghu.hit.gemius.pl/_%5bTIMESTAMP%5d/redot.gif?id=AqKbi6bLQ.bxmtdrQeAej5ZznO3RANhtT1BN5smDSYz.67/fastid=2305843009233997584/stparam=smkrlnlkrg olaj

·          1tk só

·         1 kk őrölt bors

·         1 kk oregánó

·          1 kk rozmaring

·         2 gerezd fokhagyma

·         A besamelhez:

·         5 dkg vaj

·         5 dkg liszt

·         7,5 dl tej

·          1 csipet só

·          1 késhegynyi őrölt szerecsen dió

·         15 dkg reszelt sajt

1 cs bolognai alap por  én knort használok

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

1. A raguhoz a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kis vizet is öntve alá puhára pároljuk (ha van, még jobb a húsleves víz helyett). Ha már puha, összeturmixoljuk, félretesszük. A darált húst az apróra vágott, dinsztelt hagymán megpároljuk, majd ha már puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét, a ketchupot, fűszerezzük.Legvégén megbolondítom a lasagne alap porral . Összeforraljuk, és már kész is a ragu

2. A besamelhez a vajat felolvasztjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó keverés mellett kis lángon addig főzzük, amíg sűrű szósz keletkezik. Ízlés szerint fűszerezzük egy kis szerecsendióval. 

3. Egy tűzálló edényt  kikenünk vajjal, majd első rétegként kikenjük besamel mártással. Következő rétegként ráfektetjük a nem megfőzött lasagne tésztalapokat, erre jön a bolognai ragu újra és addig rétegezzük amíg a hozzávalók nem fogynak el.  A felső tésztaréteget jól beborítjuk a maradék besamellel. Vajdarabkákat teszünk a tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg a sajt ropogós lesz, forrón tálaljuk.

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.