szőlő: 20 dkg
száraz fehérbor: 7 dl
tejszín: 4 dl
tojássárgája: 1 db
egész fahéj: 2 db
szegfűszeg: 4 db
cukor: 2 evőkanál
citrom: 1 db
só: csipetnyi
habtejszín a diszítéshez
Feltesszük főni a száraz fehérbort, kevés vizet hozzáöntve.
Egész fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és egy csipetnyi sóval ízesítjük.
5 perc főzés után lehúzzuk a tűzhelyről. A nyers tejszínt tojássárgájával elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felforrt borhoz.
Ízlés szerint kevés citromlével ízesítjük.
Kihülés után hűtőben tároljuk, hidegen tálaljuk,
szőlőszemeket adunk betétnek, habtejszínnel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!