Tészta hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg margarin,vagy vaj
1 mk. szódabikarbóna
1 db tojássárgája
jó csipet só
2-3ek tejföl
Krém hozzávalók:
3 dl tej
1 tojás
csipet só
2ek liszt
2 dkg margarin/vaj
5 dkg reszelt sajt
+8 dkg.az összeállításhoz
Tészta elkészítés:
A lisztet a sóval,szódabikarbónával összekeverjük,majd összemorzsoljuk a margarinnal/vajjal/,hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt és közepes keménységű tésztává gyúrjuk.
Kinyújtjuk kb.4 mm vastagra és kicsi 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,/ebből az adagból kb.45-50 db lesz/majd egy 35x40 cm-es tepsibe rakjuk,lekenjük tojássárgával/el is maradhat/és 175 fokon szép pirosra sütjük.
Krém elkészítés:
A lisztet a tojással,sóval,a tej felével,csomómentesre keverjük,a tej másik felét feltesszük főni,ha kezd forrni beleöntjük a lisztes keveréket/gyorsan kell dolgozni vele,hogy le ne égjen,vegyük takarékra a gázt/és addig főzzük amíg pötyögni nem kezd.
Levesszük a tűzről,a reszelt sajtot hozzáadjuk,ha kihűlt a margarinnal habosra keverjük.
Összeállítás:
A pogácsákat kettévágjuk,mind a két felét megkenjük krémmel,majd egy csipet reszelt sajtot teszünk a két lap közé.
Jó étvágyat hozzá!
Alaprecept:Internet
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!