megcsináltam.. nagyon jo lett :))
2 dl tej
8 dkg vaj
6-8 dkg kristálycukor ízlés szerint (de édesítovel is elkészítheto)
2 ek gríz
12 dkg kókuszreszelék
A bevonáshoz:
kb. 30 dkg tejcsoki
2 ek étolaj
fogpiszkáló
A tejet felfozzuk a cukorral és a vajjal. Ha szirupos lett, belekeverjuk a kókuszreszeléket és a grízt is. Keverjuk el alaposan, majd fedjuk le, és hagyjuk, hogy a gríz megpuffadjon. Ehhez pár perc elegendo.
Egy tupperos dobozt béleljunk ki fóliával, és kenjuk bele egyenletesen (kb. 2 cm vastagon) a masszát. Teljesen hutsuk le. Bevonás elott vágjuk a kívánt formára és méretre. Helyezzuk a kókuszrudakat tálcára és tegyuk be 10 percre a fagyasztóba. (Nálam 3-4 napot volt.)
A tejcsokit és az étolajat vízgoz felett olvasszuk fel. De vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a goz. A fogpiszkáló segítségével mártsuk meg alaposan a bonbonokat a csokiban. Tegyuk oket sutopapírra, szórjuk meg a tetejuket kókuszreszelékkel (de el is hagyhatjuk). Hutoben dermesszuk meg a bountykat.
(Eredeti forrás: ritakonyhája)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!