0,5 kg sertéscomb
1 kg kockára vágott burgonya
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1 kk paradicsompüré
1 kk pirospaprika
só, bors, majoranna
olaj a sütéshez
0,5 dl víz
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, közben levet is ereszt. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a fűszereket és a paradicsom pürét.Öntünk hozzá 0,5 dl vizet és állandó kevergetés mellett addig főzzük,míg a leve besűrűsödik. Közben a kockára vágott burgonyát olajban ropogósra sütjük és a húshoz keverjük.
Van aki előfőzi a burgonyát és utána pirítja olajban. Én mindig nyers burgonyát pirítok, bár tovább sül, de szerintem ropogósabb.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!