A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek viz
1 kk szódabikarbona
1 mk sütöpor
20 dkg finomliszt
4 tojásfehérje habbá verve
A krémhez:
2 cs vanilia pudingpor
20 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl tej
Tetejére:
5 dl habtejszin
2 ek örölt kávépör
csokireszelék
A tésztához valo alapanyagokat kikeverjük,a tojásfehérje hab kivételével azt csak utána keverjük hozzá. egy 35 X 27 cm es tepsi aljára sütöpapirt teszünk beleöntjük a maszát. Elömelegitet sütöben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. hagyuk kihülni. közben elkészitjük a krémet 2 csomag vaniliaport és a cukrot elkavarjuk 1 dl tejel csomomentesre majd hozzá adjuk a 5 dl tejet és sürüre fözzük. 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig fözzük. Majd forron rákenjük a piskotára és elsimitjuk egyenesre. 5 dl habtejszint felverünk jó keményre, keverés közben hozzáadjuk a 2 ek örölt kávéport. Ezután a kihült krém tetejére simitjuk csoki reszeléket szorunk rá
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!