+10* ügyes vagy
A tésztához:
4 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kk kakaópor
1 dl kávé
1 ek víz
1 kk szódabikarbóna
1 mk sutopor
20 dkg finomliszt
valamint 4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
6 tojásfehérje
6 dl víz/tej
Tetejére:
5 dl Hulala (habtejszín)
2 ek orolt kávépor
csokireszelék a hab tetejére
A tésztához a hozzávalókat alaposan kikeverjuk, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjuk hozzá óvatosan fakanállal a masszához. Egy 35x27 cm-es tepsi aljára sutopapírt rakunk, az oldalát kikenjuk vajjal. Ezután beleontjuk a masszát. Elomelegített sutoben 200 fokon 18 perc alatt megsutjuk. (Tupróba!) Sutés után kivesszuk tepsibol a piskótát, lehúzzuk aljáról a sutopapírt, és hagyjuk kihulni. Majd visszatesszuk a piskótát a tepsibe.
Kozben elkészítjuk a krémet: (5 literes edényben keverhetjuk, hogy elférjen kényelmesen minden benne!) 2 csomag vaníliás pudingport elkeverunk 1 dl vízzel/tejjel + 5 dkg cukorral csomómentesre! Majd 5 dl forró vízbe/tejbe beleontjuk a kikevert pudingot, és folytonos keverés mellett surure fozzuk. Ezután 6 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verunk. Lassú tuzon hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig fozzuk. Majd forrón rákenjuk a tepsiben lévo piskótára, és egyenesre simítjuk.
5 dl hulalát felverunk jó keményre. Keverés kozben hozzáadunk 2 ek orolt kávéport. Ezután a kihult krém tetejére kenjuk, és egyenesre simítjuk. Tetejére csokireszeléket szórunk.
2-3 óra múlva már szeletelheto!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!