1 kg Brokkoli
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
20 dkg rizs
1 húsleves kocka
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
1,5 dl tej
20 dkg sajt reszelve
fél dl olaj
1 tk só,
1 kk őrölt bors
1 tk piros paprika
1 kk kömény őrölt
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát . A húst a rizzsel összekeverjük. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett brokkoliból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét brokkolit . A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső brokkoli sor tetejére a közben elkészített vajban megdinsztelt liszttel ,majd tejjel besűrített besamell mártást öntjük rá., és ennek tetejére a reszelt sajtot szórjuk ,ezután előmelegített sütőben készre sütjük.,25 perc alatt finom ropogósra sül .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!