Jól néz ki!
1 kg csirkeszárny
só
őrölt fekete bors
szárnyas fűszerkeverék
chilipor
A páchoz:
10 dkg margarin
1 dl tabascó vagy chili szósz
őrölt fehér bors
2-3 gerezd fokhagyma
A mártogatóshoz:
15 dkg kéksajt / rokfort,márvány sajt /
1 dl tejföl
1 dl majonéz
őrölt fehér bors
só / ha szükséges /
pár csepp citromlé
"Köretnek"
zellerszár,újhagyma:
Előkészítés:A szárnyakat megtisztítjuk,a forgóknál elvágjuk.A szárnyvégeket félre tesszük./levesbe pl./A többi részt befűszerezzük chilivel,borssal,sóval,szárnyas fűszerrel.A mártogatóshoz:A kéksajtot villával szétnyomkodjuk,elkeverjük a tejföllel,majonézzel,borssal,citromlével és csipet sóval.
Elkészítés:A csirkeszárnyakat forró olajban vagy a sütőrácson pirosra sütjük.Én sütőzacskóba tettem így szép piros lett de nem száradt ki.A vajat felolvasztjuk,elkeverjük a chili szósszal,borssal,fokhagymával megkenjük vele a kisült csirkeszárnyakat.
A csípős szárnyakat a mártogatóssal,zeller szárral és az újhagymával /ezt csak én tettem mellé /tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!