Nagyon sokféle pizzát ettem, de ilyet még nem, guszta nagyon.
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek. olíva olaj
1 dl tej
csipet só
csipet cukor
2 dl langyos víz
1 ek. joghurt
A feltéthez:
½ kg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
majoránna
étolaj
30 dkg reszelt trappista sajt
1 dl ketchup
4 db paradicsom
2 db hegyes erős paprika
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. A hagymákat félbe vágjuk majd vékonyan leszeleteljük. A paprikákat és a paradicsomot karikákra vágjuk. A csirkemájat csíkokra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rádobjuk a májat,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk egy csipet majoránnával és gyorsan nagy lángon átpirítjuk majd hozzáadjuk a ketchupot. A tésztát kinyújtjuk és kiolajozott tepsibe tesszük. Ráterítjük a májas ragut majd elosztjuk rajta a paprika és paradicsom karikákat. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!