1 kg burgonya
20 dkg finom liszt
só
őrölt fekete bors
A sütéshez:
étolaj
Előkészítés:A borgonyát megtisztítjuk,kockákra vágjuk,sós vízben puhára főzzük.
Elkészítés:A burgonyát leszűrjük,hagyjuk kihűlni utána áttörjük.Hozzáadjuk a sót,borsot és annyi lisztet hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kézzel vagy szaggatóval fánkocskákat szaggatunk belőle majd bő forró olajban kisütjük.
Köretnek is finom de sajttal,fokhagymás tejföllel főételnek is finom!
Jó étvágyat kívánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!