60 dkg fott burgonya , 20 dkg liszt ,1/2 mk so , 1 tk hideg zsir. Meggyes gomboc: magozott meggy vagy befott ,,cukor,fahej. Epres gomboc: eper. Tetejere:9 ek zsemlemorzsa,6 ek olaj, 2 vanilias cukor. Porcukorral leszorjuk taalasal
meggyes gomboc toltelek:: kimagozott meggy,cukor,fahej
A magozott meggyett vagy a lecsepegtetett meggy befottet megszorjuk cukorral es keves fahejjal,majd felretesszuk.Elkeszitjuk a tesztat: 60 dkg fott krumplit villaval osszetorjuk es hozzaadjuk a lisztet ,sot,zsirt es jolosszegyurjuk a tesztat.3 reszre osztom: 1. Epres gomboc, 2 meggyes gomboc es a 3- dik adag a nudlihoz. Elkeszitjuk a zsemlemorzsat. 9 ek zsemlemorzsat 6 ek olajon megpiritom ( nem egetem), majd 2 csomag vanilias cukorral izesitem. Elkeszitjuk a nudlit.a tesztabol ujjnyi vastag tesztat sodrunk enyhen lisztes feluleten,majd 2 ujjnyi szeles darabokra vagom.Egyenkent atsodorva bo forrasban levo vizben kifozzuk,majd zsemlemorzsaba forgatjuk.talba teve a tetejet porcukorral megszorjuk. Meggyes gomboc: a tesztabol kb dionyi golyokat formalok es kicsit kilapitva a kozepebe 1 lecsepegtetett cukros,fahejas meggyet teszek majd golyova formalom.bo forrasban levo vizben kifozom es zsemlemorzsaba forgatom.tetejere porcukrot szorok. Epres gomboc: szinten mint a meggynel eperrel megtoltott gombocokat formalok,majd bo forrasban levo vizben kifozom es zsemlemorzsaba forgatom,porcukorral megszorom. Kb 5-10 perc alatt keszre fozzuk adagonkent.Addig fozzuk mig feljon a viz tetejere.Gombocoknal mindig kiveszek 1 gombocot ellenorizni,hogy valoban elkeszult- e.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!