Hozzàvalók: A tésztàhoz
20 dkg főtt, àttört krumpli
20 dkg liszt
1 mk só
1 tojàs
3 dkg margarin
1 csipet őrölt bors
1 gerezd fokhagyma / zúzott/
A sütéshez :
1/2 liter étolaj
A töltéshez:
4 virsli
8 db lapkasajt
A panìrozàshoz :
kb. 8 dkg liszt
1 felvert tojàs
1 evòkanàl tej
8 dkg zsemlemorzsa
A tàlalàshoz :
ketchup
1.
A tészta hozzàvalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztàt gyúrunk.
Kissé kilisztezett deszkàn téglalpalakúra nyújtjuk/ kb.3 mm vastagra/.
2.
A virsliket ketté vàgjuk.
Téglalapokat vàgunk a tésztàból, ràteszünk egy lapkasajtot, egy virslit és feltekerjük.
A többinél is ìgy jàrunk el.
3.
Mindegyik rudacskàt, lisztbe , tojàs+ tej- be, majd zsemlemorzsàba forgatjuk.
Lassú tűznél, felhevìtett olajban kisütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!