Hozzávalók:
3-4 db cékla,2-3 krumpli,1-2 szál sárgarépa 50-40-10% arányban. Nekem összesen kb. 1200g .1 fej hagyma Valamint vaj, 100-120g kakukkfű 2-3 ág 1,5 l víz, só, 1,5 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál liszt a habaráshoz.
Most lehet sokan furán néznek ,ezt még nem hallottam nem is ettem.De ha kipróbálja valaki ízleni fog nagyon ,mert tényleg finom .
A zöldségeket megpucoljuk, kockára vágjuk, a vajon a hagymát megdinszteljük majd a kakukkfüvet kb egy percig futtatjuk ebben a hagymás vajban, ez idő alatt nagyszerűen kicsalogatjuk a fűszer ízét, majd a kockára vágott zöldségeket ugyanezen a vajon karamellizáljuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, és puhára főzzük. A zöldségekből folyamaton oldódnak ki az édes ízek, érdemes kóstolgatni, lehet utána kell majd sózni. Amikor puha minden, jöhet egy kis tejszínes habarás, de nem kell igazán sűrűnek lennie.Aki a főzelékeket szereti ,annak bíztosan ízleni fog. Nagyon egészséges és finom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!