Pont így készítem én egy kicsit kidunsztolom,éppen csak egy kicsit!
Idén termett cékla, ezért eltettem télire.
A céklát jól megmosom, levágom a végeit. Felteszek egy nagy fazékba forrni vizet és beleteszem a céklát. Kb. 2 órát főzöm, villával megszúrom, hogy elég puha-e. Leszűröm és hagyom kihűlni. Mikor kihűlt lehúzom a bőrét, majd levágom vékonyan a két végét, mert az keményebb és felszeletelem karikákba. Elkészítem a levet. A hideg vízhez hozzáadom a cukrot, sót, köményt (lehet őrölt kömény is), ecetet, na-benzonátot és jól összekeverem, hogy feloldódjon a cukor és a só is. A céklát jól elmosott üvegekbe helyezem, vagy műanyag vödörbe és ráöntöm a levet, teljesen ellepje a céklát. Jól lezárom a tetejét és elteszem a polcra télre. Én panelben alkim, nem mertem tartósítószer nélkül eltenni.
Pont így készítem én egy kicsit kidunsztolom,éppen csak egy kicsit!
Na ma megcsináltam:)Remélem nem rontottam el:)
Nagyon finom lett,már lemeóztuk,köszi szépen :)
Nagyon szép a színe, biztos finom.
A 15 grammos nátrium-benzoát csomagolására azt írták, 7,5 liter vízhez. Egy zacskó tán megvan 4 csapott teáskanál. Ezek szerint te legalább 7,5 szörösét rakod bele. Mitől romlana meg?
A 20 evőkanál cukor nem sok 1 liter vízhez?
Kedves Bihary Livia! Azt írod, hogy pont így csinálod Te is. Csak kérdezem, hogy dunsztolod ki, amikor Csóti Heni, a recept írója, hideg vízben keveri össze az adalékokat és önti rá az üvegbe rakott céklára!? Dunsztolni forró állapotú dolgokat lehet, de Ő a vizet nem főzte fel. Akkor mégsem így csinálod. Megkérdezhetem, hogy hogyan másképpen? Várom a válaszodat! Üdvözletem: - S-
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!