A tálaláshoz: pirított GM kenyér kocka
A tojássárgáját a mustárral alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban kb. 5-6 evőkanál étolajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy habverővel. A zúzott fokhagymát a sót a fehér borsot és egy evőkanálnyi reszelt parmezánt is hozzákeverünk az öntethez. Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük, hogy egy világosabb és kicsit hígabb krémet kapjunk. Végül egy 1 evőkanálnyi Worchestershire szósszal és kevés sóval ízesítjük.
Megsütjük a csirkemellet: Sóval és borssal fűszerezzük, és jó forró serpenyőben, kevés olaj hozzáadásával kérget sütünk rá mindkét oldalán.
Összeállítjuk a salátát: a római salátát leveleire bonjuk, átöblítjük és leitatjuk a levelekről a nedvességet. Kanállal vagy egy ecsettel megkenjük a leveleket a kész Cézár-öntettel, rápakoljuk a felszeletelt csirkemellet, megszórjuk aprított kenyér kockával, parmezán sajtot forgácsolunk a tetejére meglocsoljuk kevés olívaolajjal, végül egy kis fekete borsot törünk rá.
Parmezán helyett én trappista sajtot reszeltem rá, mert hirtelen ötletből lett Cézár saláta, az itteni kisboltokban ilyesmit nem lehet kapni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!