Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Olasz » Ciabatta

felvitel dátuma: 2013-11-20 19:34:09       mai nézettség: 1       nézettség: 4113
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
A kovászhoz
5 g friss élesztő 
350 g liszt 
250 ml langyos víz 

A tésztához
10 g friss élesztő 
5 evőkanál tej 
250 ml langyos víz 
2 evőkanál oliva olaj 
20 g  
550 g liszt 

liszt, olaj, víz, sütőpapír

Elkészítés:
A kovászt a kenyér sütése előtti napon készítsük el. Ehhez az élesztőt tegyük bele a langyos vízbe és hagyjuk állni 10 percig. Ezután keverjük hozzá a lisztet, majd fedjük le (legjobb a kelesztőtál, vagy egy egyszerű, jól záródó fedelű műanyag tál). 

Másnap a tésztához az életszőt futtassuk fel a langyos tejben (kb. 10 percig hagyjuk állni). Ezután keverjük össze a felfuttatot élesztőt, a langyos vizet, az olajat, a kovászt, a sót és a lisztet

A tésztát 2-3 percen keresztül gyúrjuk erősen. Aztán tegyük egy belisztezett nyújtódeszkára és kenjük be olajjal a tetejét. Fedjük le egy darab műanyag fóliával és pihentessük szobahőmérsékleten 1,5 órán át

A kelesztés után vágjuk 4 részre a tésztát. Formáljunk 4 - kb. 30 cm hosszú - hurkát és ezeket lapítsuk ki egy kicsit. Lisztezzük be a kenyérkéket és 2-2 tegyünk olajozott sütőpapírral bélelt tepsikbe. Takarjuk le a tepsiket konyharuhával és kelesszük a tésztánkat 1,5-2 órán keresztül

A kenyérkéket 220°C-os sütőben 25 percig süssük úgy, hogy a sütő aljába tegyünk (tűzálló tálba vagy egy tepsibe) 1 dl vizet.

Előkészületi idő: 1440 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Hozzávalók:
A kovászhoz
5 g friss élesztő 
350 g liszt 
250 ml langyos víz 

A tésztához
10 g friss élesztő 
5 evőkanál tej 
250 ml langyos víz 
2 evőkanál oliva olaj 
20 g  
550 g liszt 

liszt, olaj, víz, sütőpapír

Elkészítés:
A kovászt a kenyér sütése előtti napon készítsük el. Ehhez az élesztőt tegyük bele a langyos vízbe és hagyjuk állni 10 percig. Ezután keverjük hozzá a lisztet, majd fedjük le (legjobb a kelesztőtál, vagy egy egyszerű, jól záródó fedelű műanyag tál). 

Másnap a tésztához az életszőt futtassuk fel a langyos tejben (kb. 10 percig hagyjuk állni). Ezután keverjük össze a felfuttatot élesztőt, a langyos vizet, az olajat, a kovászt, a sót és a lisztet

A tésztát 2-3 percen keresztül gyúrjuk erősen. Aztán tegyük egy belisztezett nyújtódeszkára és kenjük be olajjal a tetejét. Fedjük le egy darab műanyag fóliával és pihentessük szobahőmérsékleten 1,5 órán át

A kelesztés után vágjuk 4 részre a tésztát. Formáljunk 4 - kb. 30 cm hosszú - hurkát és ezeket lapítsuk ki egy kicsit. Lisztezzük be a kenyérkéket és 2-2 tegyünk olajozott sütőpapírral bélelt tepsikbe. Takarjuk le a tepsiket konyharuhával és kelesszük a tésztánkat 1,5-2 órán keresztül

A kenyérkéket 220°C-os sütőben 25 percig süssük úgy, hogy a sütő aljába tegyünk (tűzálló tálba vagy egy tepsibe) 1 dl vizet.

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Földi Katalin 2015 február 19

Nagyon tetszik, gusztusos. Megcsinálnám, de nem egészen értem. Ez két recept? Fb-on is keresem, de nem találom. üdv katalin Ránézésre értékeltem. :D

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.