Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Citrom Torta

felvitel dátuma: 2011-02-26 20:14:18       mai nézettség: 1       nézettség: 15314
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta:

  • 7 tojás
  • 7 kanál cukor
  • 7 kanál liszt
  • ½ csomag sütőpor

Krém:

  • 4 kanál liszt
  • ½ liter tej
  • 1 citrom + 1 díszítéshez
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • ½ liter tejszín
  • 2 csomag habfixáló
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Piskóta:

Különválasztjuk a tojás fehérjét a sárgájától: a fehérjét egy tálba tesszük, a sárgáját lehetőleg a hajában hagyjuk, így könnyen tudjuk majd adagolni. A fehérjét kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a cukrot, ezután pedig a sárgáját. Ha eddig géppel dolgoztunk, akkor most már kézzel kell kevernünk mindenképp, vagy egy habverővel, vagy egy nagy lapú fakanállal. 2-kanalanként hozzákeverjük a lisztet. Az első adaggal hozzáadjuk a sütőport. Óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze a habot. Kikenünk egy tortaformát vajjal és liszttel. Gázsütő esetén 2-es fokozaton készre sütjük. Piskótát hústűvel szoktuk leellenőrizni, ha már nem ragad a tűre a tészta akkor megsült. Kihűtjük.

Krém:

A lisztet csomó mentesen elkeverjük a tejjel, és kis lángon addig melegítjük míg puding sűrű nem lesz. Ha esetleg becsomósodna, és már sűrűsödik levehetjük a tűzről és gyors kavargatással eldolgozzuk a csomókat. Lehűtjük. A cukrot, a vajjal, a citrom reszelt hajával és levével elkeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, ezt is a citromos keverékhez adjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a habfixálókat.

A piskótát vízszintesen 3 részre osztjuk. Az első lapot megkenjük a krém kb 1/3-ával, és a tejszínhab 1/3-ával. Rátesszük a középső lapot, ezt is megkenjük a krém és tejszín 1/3-ával. Rátesszük a tetejét, a maradék krémmel bekenjük a tortánk oldalát és tetejét, a maradék tejszínhabbal pedig ízlés szerint díszítjük. Tehetünk citrom darabokat a lapok közé is, és a tetejére is ízlés szerint.

A recept variálható különböző gyümölcsökkel. A lisztes-tejes főzött krém helyett használhatunk pudingot is. Ebben az esetben is ½ liter tejet használunk, viszont a margarint a porcukorral nem kell külön ízesíteni.

Szakács: Keny


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

7/10 Varga Magdolna 2011 március 19

Így nagyon gusztinak néz ki,most készítem a holnapi évfordulónkhoz.De biztos nagyon finom lesz.

10/10 Varga Magdolna 2011 március 26

Elkészítetem és nagyon finom volt, 2 nap alat elfogyot,

0/10 Ági 2011 április 01

Ha citrom torta, akkor az csak jó lehet! Igazán gusztusos, nagyon jól néz ki!!

0/10 Eniko0606 2011 április 13

Be kell valljam a dekorációban volt némi segítségem rutintalanságom miatt (először készítettem). Örülök, hogy sikere volt az évfordulón :)

0/10 Marcsi64 2011 április 28

Nagyon szép. Szívesen látnánk szeletet is, hogy a belső részről is.

0/10 Eniko0606 2011 május 16

A legközelebbi sütés alkalmával készítek szeletről is képet, és feltöltöm.

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2011 november 04

Csodás!Gratulálok!

10/10 marusko 2012 június 15

szép!!!

10/10 Magdolna Vinczene Fejes 2016 április 14

Nagyon tetszett, ezért választottam, már most készitem negyedszerre. Mindenki szereti. Köszönöm hogy megosztottad ezt a finomságot.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.