Így nagyon gusztinak néz ki,most készítem a holnapi évfordulónkhoz.De biztos nagyon finom lesz.
Piskóta:
Krém:
Piskóta:
Különválasztjuk a tojás fehérjét a sárgájától: a fehérjét egy tálba tesszük, a sárgáját lehetőleg a hajában hagyjuk, így könnyen tudjuk majd adagolni. A fehérjét kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a cukrot, ezután pedig a sárgáját. Ha eddig géppel dolgoztunk, akkor most már kézzel kell kevernünk mindenképp, vagy egy habverővel, vagy egy nagy lapú fakanállal. 2-kanalanként hozzákeverjük a lisztet. Az első adaggal hozzáadjuk a sütőport. Óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze a habot. Kikenünk egy tortaformát vajjal és liszttel. Gázsütő esetén 2-es fokozaton készre sütjük. Piskótát hústűvel szoktuk leellenőrizni, ha már nem ragad a tűre a tészta akkor megsült. Kihűtjük.
Krém:
A lisztet csomó mentesen elkeverjük a tejjel, és kis lángon addig melegítjük míg puding sűrű nem lesz. Ha esetleg becsomósodna, és már sűrűsödik levehetjük a tűzről és gyors kavargatással eldolgozzuk a csomókat. Lehűtjük. A cukrot, a vajjal, a citrom reszelt hajával és levével elkeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, ezt is a citromos keverékhez adjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a habfixálókat.
A piskótát vízszintesen 3 részre osztjuk. Az első lapot megkenjük a krém kb 1/3-ával, és a tejszínhab 1/3-ával. Rátesszük a középső lapot, ezt is megkenjük a krém és tejszín 1/3-ával. Rátesszük a tetejét, a maradék krémmel bekenjük a tortánk oldalát és tetejét, a maradék tejszínhabbal pedig ízlés szerint díszítjük. Tehetünk citrom darabokat a lapok közé is, és a tetejére is ízlés szerint.
A recept variálható különböző gyümölcsökkel. A lisztes-tejes főzött krém helyett használhatunk pudingot is. Ebben az esetben is ½ liter tejet használunk, viszont a margarint a porcukorral nem kell külön ízesíteni.
Így nagyon gusztinak néz ki,most készítem a holnapi évfordulónkhoz.De biztos nagyon finom lesz.
Elkészítetem és nagyon finom volt, 2 nap alat elfogyot,
Ha citrom torta, akkor az csak jó lehet! Igazán gusztusos, nagyon jól néz ki!!
Be kell valljam a dekorációban volt némi segítségem rutintalanságom miatt (először készítettem). Örülök, hogy sikere volt az évfordulón :)
Nagyon szép. Szívesen látnánk szeletet is, hogy a belső részről is.
A legközelebbi sütés alkalmával készítek szeletről is képet, és feltöltöm.
Csodás!Gratulálok!
szép!!!
Nagyon tetszett, ezért választottam, már most készitem negyedszerre. Mindenki szereti. Köszönöm hogy megosztottad ezt a finomságot.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!