Ennek nagyon orulok,koszi,citromsav fontos bele?
30 db kb 25 cm-es citromfű
2,5 l víz
3,5 dg citromsav
75 dg cukor
A megmosott citromfű szárakat egy 3 l-es befőttes üvegbe rakom. A vízbe belekeverem a citromsavat, és a citromfűre öntöm, lezárom, és 3 napig macerálom az ablak párkányán. Közbe néha megkevergetem. 3 nap után a vizet leszűröm, hozzákeverem a cukrot, felforralom, és főzöm 10 percig. Tiszta steril 7 dc-s sötét üvegekbe öntöm, így forrón, és szintén sterilizált parafadugókkal lezárom, és az üvegek tetejét még élelmiszerfóiával körültekerem. Száraz gőzben hagyon kihűlni a szörpöt, majd sötét helyen tárolom.
Megjegyzés: tavaly több cukorral készítettem ezt a szörpöt, de túlságosan édes volt és kevésbé érződött a ciromfű íze. Megmaradok a jövőben is ennél az aránynál.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!