Hozzávalók:
a tésztához: 6 tojás, 25 dkg kristálycukor, 2 nagy citrom leve és reszelt héja, 15 dkg vaj 1 csomag sütőpor, 25 dkg finomliszt, a tepsi kikenéséhez: 2 dkg sütőmargarin, 1-2 evőkanál finomliszt, a mázhoz: 12 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé 500 ml hullala növényi habalap
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg vajat belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.
Egy 28x32 cm méretű magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben sütőben 160 fok kb. 25 percig sütjük.
Közben a habalapot előre hűtött állapotából jól felverjük .
Majd a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Ezt a citromos cukrot óvatosan hozzákeverjük a habhoz .Ha kihült a tésztánk egyenletesen elkenjük, rajta a habot .Hűtőbe tesszük és tálaláskor vizes késsel vágjuk .Tetejét díszithetjük is kedvünk szerint .
Én kandírozott citrom és lime díszítettem .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!