Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Citromos mézesszelet

felvitel dátuma: 2011-04-23 20:55:21       mai nézettség: 1       nézettség: 2704
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg margarin
1 db egész tojás
15 dkg porcukor
4-5 evökanál tej
4 kanál méz
40 dkg liszt /fele sima -fele rétesliszt/
1 kávéskanál szódabirkarbóna

krém
3 dl tej
6-8 dkg búzadara /babadara/
25-30 vaj
20 dkg porcukor
1 db citromhéj
10 dkg házi baracklekvár
pici rum
csokimáz

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

1 db 5 dkg margarint, egy egész tojást, 15 dkg porcukrot, 4-5 evökanál tejet és 4 kanál mézet göz fölött összefözünk.
Kevergetve.
Majd langyosra hütjük.
Hozzáadunk  40 dkg lisztet /fele sima -fele rétesliszt/, 1 kávéskanál szódabirkarbónát és sima tésztává gyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk és hütöben 30 percig pihentetjük.
A lapokat a tepsik hátoldalán sütjük, én sütöpapírt is tettem még rá, azt beliszteztem és azon nyújtottam ki vékonyra a lapokat.
Vigyázni kell, óvatosan nyújtsuk.
Elömelegített sütöben 180 C fokon kb.8-10 perc alatt megsütjük, majd hülni hagyjuk.
Így elkészítjük a 4 lapot.
A krémhez 3 dl tejet felforralunk és hozzáadunk 6-8  dkg búzadarát /babadara/ és sürüre fözzük állandó kevergetés mellett.
Majd hütjük.
Ezután egy vajat /25-30  dkg/ 20 dkg porcukorral habosra mixelünk és a kihült darás krémmel is sima krémmé mixeljük, de ebbe a krémbe egy citromhéjat is belereszelünk.
A lapokat egy sütölemezre helyezem egyenként.
Egy lap, ezt megkenem házi baracklekvárral, majd erre egy sor krém, a következö lap, lekvár, krém ...  és így tovább, amíg minden lap egymásra nem kerül.
A tetejét pici rummal locsolom és csokimázzal öntöm le.
Másnapig hütöben tartom, hogy a lapok megpuhuljanak és összeérjenek. Nagyon ízletes, én szeretem..:)

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Valeria Horvathova 2013 március 20

en is imadom eszt a sutit de nekem a mezes lapjai mindig laposak maradnak miert kerlek valaszolj mert az en csaladom imada szeretnek nekik oromet szerezni az etkezetek hejes irasai miat bocsi kezdo csetelo vagyok valcsi

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.