en is imadom eszt a sutit de nekem a mezes lapjai mindig laposak maradnak miert kerlek valaszolj mert az en csaladom imada szeretnek nekik oromet szerezni az etkezetek hejes irasai miat bocsi kezdo csetelo vagyok valcsi
5 dkg margarin
1 db egész tojás
15 dkg porcukor
4-5 evökanál tej
4 kanál méz
40 dkg liszt /fele sima -fele rétesliszt/
1 kávéskanál szódabirkarbóna
krém
3 dl tej
6-8 dkg búzadara /babadara/
25-30 vaj
20 dkg porcukor
1 db citromhéj
10 dkg házi baracklekvár
pici rum
csokimáz
1 db 5 dkg margarint, egy egész tojást, 15 dkg porcukrot, 4-5 evökanál tejet és 4 kanál mézet göz fölött összefözünk.
Kevergetve.
Majd langyosra hütjük.
Hozzáadunk 40 dkg lisztet /fele sima -fele rétesliszt/, 1 kávéskanál szódabirkarbónát és sima tésztává gyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk és hütöben 30 percig pihentetjük.
A lapokat a tepsik hátoldalán sütjük, én sütöpapírt is tettem még rá, azt beliszteztem és azon nyújtottam ki vékonyra a lapokat.
Vigyázni kell, óvatosan nyújtsuk.
Elömelegített sütöben 180 C fokon kb.8-10 perc alatt megsütjük, majd hülni hagyjuk.
Így elkészítjük a 4 lapot.
A krémhez 3 dl tejet felforralunk és hozzáadunk 6-8 dkg búzadarát /babadara/ és sürüre fözzük állandó kevergetés mellett.
Majd hütjük.
Ezután egy vajat /25-30 dkg/ 20 dkg porcukorral habosra mixelünk és a kihült darás krémmel is sima krémmé mixeljük, de ebbe a krémbe egy citromhéjat is belereszelünk.
A lapokat egy sütölemezre helyezem egyenként.
Egy lap, ezt megkenem házi baracklekvárral, majd erre egy sor krém, a következö lap, lekvár, krém ... és így tovább, amíg minden lap egymásra nem kerül.
A tetejét pici rummal locsolom és csokimázzal öntöm le.
Másnapig hütöben tartom, hogy a lapok megpuhuljanak és összeérjenek. Nagyon ízletes, én szeretem..:)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!