1 tojás
1 dl tej
10 dkg liszt
1 ek cukor
só
1 citrom reszelt héja/citromhéj
szóda
olaj a palacsinták sutéséhez
Ízesítéshez és sziruphoz:
5 ek porcukor
2 citrom leve
1 kanál porcukorból fél citrom levével szirupot fozunk.
Elkészítjuk a palacsintatésztát. Felverjuk a tojást. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a sót, majd jól elkeverjuk a tejjel. Szódával higítjuk, citromhéjat reszelunk rá.
Kisutjuk a palacsintákat.
A palacsinta kozepére porcukor-csíkot húzunk, boven meglocsoljuk frissen facsart citromlével, feltekerjuk.
A tányéron a citromos sziruppal locsoljuk. Még melegen gyorsan megesszuk.
(Eredeti recept: lilliomkert)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!