Nagyon finom! Nagyon finom citromos torta a világ legjobb cukrászától, aki a NAGYMAMÁNK!
1/2 kilogramm túró
20 dkg porcukor
2 db citrom
háztartási keksz/kb 20 dkg/
1dl víz
1 evőkanálnyi zselatin
15dkg margarin vagy vaj+ 10 dkg porcukor
1dl tej
1 evőkanálnyi rum aroma
3dl tej
3evőkanál liszt
Az áttört túrót ízesítjük citromhéjjal, 1 citrom levével, majd a margarinnal és a porcukorral alaposan kikeverjük.
A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a tejjel, a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a liszttel elkevert tejet, sűrű krémet főzünk.
Hűlni hagyjuk.
A háztartási keksz egyik oldalát megmártjuk a rum aromás tejben, kibélelünk vele egy tortasütőt.
A zselatinint felmelegített vízben elkeverjük, hozzáadjuk a túróval elkevert főtt krémhez, belesímítjuk a tortatartóba, lefedjük alufóliával, hűtőbe tesszük.
Másnap kivesszük a formából, a tetejére citromhéjat reszelünk, citromdarabokkal díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!