Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csalamádé télire de azonnal is fogyasztható (Csild

felvitel dátuma: 2013-08-05 18:24:43       mai nézettség: 1       nézettség: 10820
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

 

1 kg uborka

1 kg paprika

1 kg hagyma

1 nagy fej  káposzta

4 evőkanál

  • 4 l víz
  • 4 dl  20 % ecet
  • 30 dkg cukor
  • 1 kiskanál egész feketebors
  • 1 kiskanál koriandermag
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 kiskanál mustármag
  • néhány babérlevél
  • 1 kk borkén
  • 1 kk Na benzoát 
Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom és legyalulom. Egy nagyobb tálban összekeverem a sóval és lefedve 3 órán keresztül állni hagyom. Közben elkészítem a levet, a vizet a cukorral, ecettel, fűszerekkel felforralom, majd kihűtöm. Ha letelt a 3 óra, kinyomkodom a zöldségkeveréket (nem kell nagyon erősen!), csírátlanított üvegekbe teszem. Itt se nyomkodjuk túlzottan, mert különben megpuhul nagyon az állás során! Ráöntöm a levet és lezárom az üvegeket.Aki nem szereti a magokat benne át is szűrheti .Ez a recept 5 literes üveghez van/persze el lehet osztani kisebb üvegekbe is.

Amit mostanság megeszünk  arra nem tettem tartósítót  ,ő bemehet a hűtőbe. Ebből az adagból ha kis üvegekbe rakjuk ami 720 g –os . 6 db üveggel lett .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 dr.Nagy Klara 2014 augusztus 19

Én vizet nem teszek bele.Nekem lesz bőven leve a fűszerektől és az ecettől,sőt még marad is.

10/10 idős Seleja Györgyné Ilona 2014 augusztus 20

Ez egy szuper jó recept. Én is így raktam el, de csak keveset és el is fogyott. Most fogok többet elrakni belőle, hogy maradjon télre is.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2014 augusztus 21

Igen ,nagyon szeretjük mi is .Valóban jó kis recept .

9/10 margareta5161 2015 július 20

En viznelkul teszem el.

8/10 Éva Káldyné 2015 augusztus 08

Víz nélkül hogyan teszed el télre?

0/10 pálos béláné 2015 augusztus 08

nem kell hozzá viz, pár óra alatt levet enged

0/10 pálos béláné 2015 augusztus 08

évek óta hidegen teszem el, nem forralom, soha nem romlik el.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 augusztus 08

Enged levet ,de nem annyit hogy elég is legyen rá az egész mennyiségre .Így kell a víz rá a főzött lébe .Aki nem rak rá annak szíve joga de nem is fog úgy elállni ,mert száraz lesz.Régóta így teszem el és nagyon finom .

0/10 PANNI68 2015 augusztus 08

Milyen tartósítóról írsz a végén???

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 augusztus 08

Amit télire elrakunk abba tehetünk egy késhegynyi Na-benzoátot vagy ha van otthon még Szalicilt

0/10 Erzsébet Lukácsné Kurecskó 2015 augusztus 09

Én is viz és főzés nélkül teszem el. Nagyon elég a lé, amit enged, sőt még sok is. Évekig eláll.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2015 augusztus 09

Évekig eláll -na ha lenne rá ideje .De nincs mert olyan finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.