A csalán ehető??? Ezt nem is tudtam! Csalán sampont használok, de enni még sohasem ettem!.. Nem csípős? Na, ha sikerül valahol csalán leveleket szednem, ezt kipróbálom!
Főzelék: kb. 1 kg zsenge csalánlevél, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 dl tej, só, 1-2 evőkanál liszt, 1-2 evőkanál olaj, ecet és cukor.
Suszterpityóka: személyenként 1 nagy burgonya, olaj, a sütéshez.
1. A csalánleveleket leszedjük a száráról, alaposan megmossuk, és enyhén sós vízben meglobbasztjuk.
2. Az apróra vágott fokhagymát pici olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a leszűrt, apróra vágott csalánt, és összekavarjuk.
3. A lisztből kevés olajon világos rántást készítünk, felöntjük tejjel, és a csalánhoz adjuk. Sóval, ecettel és kevés cukorral ízesítjük, majd pépesre forraljuk.
4. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, félujjnyi vastag, kerek szeletekre vágjuk, majd a vizétől leitatva, bő, forró olajban ropogósra sütjük. Sütés után sózzuk és borsozzuk.
5. A csalánfőzeléket tükörtojással és a suszterpityókával tálaljuk.
A recept megjelent a Hargita Népe mellékleteként megjelenő Székely Konyha áprilisi lapszámában.
A csalán ehető??? Ezt nem is tudtam! Csalán sampont használok, de enni még sohasem ettem!.. Nem csípős? Na, ha sikerül valahol csalán leveleket szednem, ezt kipróbálom!
Kedves Zsuzsa! A csalán ehető, de vigyázat, csak a friss hajtások alkalmasak fogyasztásra! Amíg dolgozol vele, addig csíp, ezért javaslom, hogy gumikesztyűt használj, megfőve viszont már nem csíp. :) Kellemes, jóízű, a spenótfőzelékhez hasonló főzelék lesz belőle. Mi nagyon szeretjük. :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!